От щаба на американския президент Джо Байдън обвиняват Доналд Тръп, че

...
От щаба на американския президент Джо Байдън обвиняват Доналд Тръп, че
Коментари Харесай

От щаба на Байдън: Тръмп повтаря като папагал езика на Хитлер и Мусолини

От щаба на американския президент Джо Байдън упрекват Доналд Тръп, че " повторя като папагал автократичния език на Адолф Хитлер и Бенито Мусолини ". И привеждат изказвания на американски учени, в доказателство на своите думи, написа France 24 .

В обява в обществените медии Тръмп e заречен да " изкорени комунистите, марксистите, фашистите и радикалните леви главорези, които живеят като паразити в рамките на нашата страна, лъжат, крадат и мамят на изборите, и ще създадат всичко допустимо, законно или нелегално, с цел да унищожат Америка и американската фантазия. "

Магнатът, който води изследванията в конкуренцията за републиканската президентска номинация през 2024 година, по-късно повтори забележките в тирада в Ню Хемпшир.

" В един уикенд, когато множеството американци почитаха героите на нашата нация, Доналд Тръмп повтори като папагал автократичния език на Адолф Хитлер и Бенито Мусолини – двама диктатори, поради които доста американски ветерани дадоха живота си, с цел да победят тъкмо този тип неамерикански хрумвания. Тръмп към този момент е първенец в това “, разясняват от щаба на Байдън.

Белият дом добави настрана, че забележката на Тръмп ще бъде " ужасяващо разпознаваема за американските ветерани, които са носели униформата на своята страна през 40-те години на предишния век ".

Кампанията на Тръмп удари " снежинките “, правейки историческото съпоставяне, и предизвести в изказване, че " тъжното им, тъпо битие ще бъде смазано, когато президентът Тръмп се върне в Белия дом “.

Учените, в това число президентският историк Джон Мийчам, ученият от Нюйоркския университет Рут Бен-Гиат и специалистът по конституционно право от Харвард Лорънс Трайб, означават, че нацистите са употребявали термина " паразити ", с цел да характеризират евреите като нечовеци.

" Да наречеш съперника си паразит, да го дехуманизираш значи освен да отвориш вратата, само че и да минеш през вратата, към най-ужасните типове закононарушения ", счита Мийчам, непосредствен съдружник на Байдън.

Бившият републикански конгресмен и водещ на вести Джо Скарбъроу, който е обсъждал забележките с Мийчам в MSNBC, е декларирал, че Тръмп евентуално би трябвало да " заплати някои възнаграждения на фамилния концерн на Мусолини ".

Тръмп постоянно възхвалява водачите на режими, считани за властнически и съперници на ползите на Съединени американски щати, в това число президента на Китай Си Дзинпин, съветския президент Владимир Путин и севернокорейския деспот Ким Чен-ун.

Но неговото потребление на това, което Лорънс Трайб назовава " прям нацистки диалог ", се преглежда като ескалация.

" Той (Тръмп) е рисков за свободата на всеки и за самото оцеляване на всеки човек  и това е все по-очевидно. Моля, повярвайте на очите и ушите си. Тръмп е тъкмо подобен, какъвто наподобява! “ написа той в обява в обществената мрежа X.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР